Menu Sluiten

Jeugd en Jongeren

Recreatieteam De Pit

Het recreatieteam van buurthuis De Pit is een groep enthousiaste vrijwilligers die zich bezig houden met de activiteiten voor de kinderen en jeugd. Regelmatig organiseren ze ook gezellige avondjes met muziek en eten voor alle leeftijden.

Het team krijgt ondersteuning van het jeugdrecreatieteam. Diverse activiteiten of onderdelen ligt in handen van dit jonge team.

Inloop jongerenruimte “Chill out”

Dagelijks is de “Bellefleur” open als inloop voor jongeren. Er staan Playstations, voetbaltafel, poolbiljart en een air-hockeytafel. Je kunt er diverse gezelschapsspelletjes doen of knutselen. Even je huiswerk maken of gewoon lekker chillen mag natuurlijk ook.

Iedere werkdag van 9.00 – 21.30 uur. Kids tot 10 jaar zijn uiterlijk tot 19.30 uur welkom bij de inloop.

Woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 is het inloop van SMWO voor kids van 6 – 12 jaar.

Kindervakantieweek Goes-Zuid

De laatste week van de zomervakantie, in 2023 van 21 augustus tot 25 augustus, is het kindervakantieweek in en rondom buurthuis De Pit. Rond de 250 kinderen vinden hun weg naar deze leukste week van het jaar. Zij kunnen mee doen met diverse activiteiten binnen een thema. Dit jaar is het thema “Waar dromen werkelijkheid worden”.

De leeftijd is van 4 tot en met 12 jaar. Entree is € 22,50 voor alle 5 dagen. We starten om 9.30 uur en 15.30 uur is het weer afgelopen. De kinderen nemen zelf hun lunch mee. Voor het drinken in de pauzes zorgen wij met natuurlijk af en toe ook iets lekkers.

Er is via SMWO ook een apparte groep voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Sinterklaasfeest

Ieder jaar brengt Sinterklaas, nadat hij in Nederland is aangekomen, een bezoekje aan de kinderen bij buurthuis De Pit. Samen met zijn pieten maken we er altijd één groot feest van. Natuurlijk neemt hij voor iedereen een cadeautje mee. Het sinterklaasfeest is voor kinderen tot en met 7 jaar. 12 december 2022

Paasfeest

De zaterdagmorgen voor pasen staat de Pit in het teken van de paashaas. Na een kort toneelstukje en een rondje bingo gaan we de paashaas helpen zoeken naar de eieren. Als die allemaal gevonden zijn is het tijd om onze buik te vullen met een heerlijke paasbrunch. 16 april 2022

Halloween

Het weekend rondom 31 oktober is het griezelen in Goes-Zuid. Ieder jaar organiseren we een tocht door de wijk waar diverse huizen mee doen om de tocht zo griezelig mogelijk te maken.